Wandelend

Coaching in de natuur is zeer effectief, rustgevend en verhelderend. Even weg van de computer of kantooromgeving. Wandelcoaching in de buurt van Lochem, Hengelo en Deventer.  

Op locatie

Persoonlijk en doelgerichte manier van coaching. Coaching op kantoor in Hengelo, Lochem of Deventer. Op advies van het RIVM wordt deze vorm tijdens de Corona maatregelen niet aangeboden. 

Online

Online coaching is een effectieve manier van coaching. Weinig reistijd. Makkelijker inplanbaar en op elk gewenste locatie. Coaching via beeldbellen (Teams)of via de telefoon. 

Persoonlijk

De stap om een coach in de hand te nemen is soms best spannend. Vandaar dat je eerst een verkennend gesprek hebt met Marloes om elkaar te leren kennen. Daarna bepaal je of je verder wilt. Ervaar je de klik, dan start het proces. Voorop staat dat jij je prettig en vertrouwd voelt bij de coaching. Geen vraag is vreemd. Ze past zich aan bij jouw proces.

 

praktisch

Marloes gelooft dat je het snelste leert als je gaat doen! Daarom krijg je na elk gesprek praktijkgerichte oefeningen om direct in de praktijk ermee aan de slag te gaan. Dat begint met kleine stapjes die steeds verder en – op maat – uitgebreid worden. Het traject is erop gericht om je – stap voor stap – zo veel mogelijk zelf te laten doen en ervaren.  

verbindend

Marloes is altijd op zoek naar verbinding. De verbinding met jou in het bijzonder, maar ook met alles wat invloed heeft op jou. Die zijn terug te voeren op 5 basispijlers: autonomie, relaties, persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit en zingeving. Deze staan altijd met elkaar in verbinding.

de pijlers van werkgeluk

5 pijlers van werkgeluk
 • Autonomie
  Vrijheid, onafhankelijkheid en beslissingsruimte in het plannen van je werk en in de manier waarop je dit doet. Het ervaren dat je een keuze hebt, zonder gecontroleerd of gedwongen te worden.
 • Relaties
  Persoonlijke relaties en sociale steun leveren een grote bijdrage aan je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Ze zijn ook van invloed op je veerkracht. Wanneer je je verbonden voelt met de mensen om je heen, voel je je gesteund. Hierdoor raak je minder snel gestrest.
 • Persoonlijke ontwikkeling
  Persoonlijke ontwikkeling is een bewust proces waarin de mens zijn persoonlijke mogelijkheden tot ontplooiing brengt. Hierdoor ontstaat er een groter bewustzijn van gevoelens en overtuigingen, om zo een meer bewust, ‘completer’ en gezonder mens te worden.
 • Vitaliteit
  Vitaliteit draagt bij aan een goede werksfeer op de werkvloer, algehele tevredenheid, motivatie, fitheid en alertheid. Vitaliteit staat voor het hebben van energie, kracht en het gezond zijn in lichaam en geest. Het gaat daarbij niet alleen om fysieke gezondheid en veerkracht, maar om algehele vitaliteit.
 • Zingeving
  Wanneer je het gevoel hebt dat je een bijdrage levert aan een groter geheel, voel je je gelukkiger.

.

wat kan je verwachten?

Stap 1 Kennismaking

We starten met een gesprek dat ongeveer een uur in beslag neemt. Tijdens het gesprek maak je kennis met Marloes en krijg je een globale indruk van wat je mag verwachten. Je vertelt waar je mee aan de slag wilt en wat het traject moet opleveren. Hieruit volgt de doelstelling, de verwachte duur van het traject en de praktische zaken. Als de klik er is, kan het traject officieel van start. Uiteraard mag je daar ook iets langer over nadenken en je besluit later doorgeven. Vervolgens ontvang je een offerte met daarin de afspraken en het plan van aanpak.

Stap 2 Aan de slag

Elke coaching is anders en wordt op maat gemaakt. De inhoud van het traject wordt afgestemd op jouw wensen en behoeften. Omdat je het snelst leert als je er zelf mee aan de slag gaat, is de coaching toekomstgericht en lekker praktisch. Leren door doen. Daarom krijg je elke keer concrete oefeningen mee naar huis. Het traject beslaat gemiddeld zo’n vier tot zeven gesprekken die plaatsvinden met een tussenpoos van twee weken. Aan het einde van het traject zijn de periodes tussen de gesprekken wat langer.

Stap 3 En nu?

Tijdens het laatste gesprek blikken we terug en kijken we naar de toekomst. In de meeste gevallen is één traject voldoende om verder te kunnen. Liever in de natuur? Als je het, net als ik, prettig vindt om de natuur in te gaan tijdens de gesprekken, dan doen we dat!

Golden circle simon sinek

Simon Sinek is één van de belangrijkste leiderschapsdenkers van onze tijd. Hij studeerde af als cultureel antropoloog. Hij kreeg al vrij snel door dat ‘Why?’ Dit is de start van de Golden Circle methode. Deze ‘Golden Circle’ methode kan zowel bedrijven als individuen helderheid geven over hun drijfveren en motivatoren. Als deze duidelijk zijn, dan wordt het leven een stuk gemakkelijker. 

Why (waarom)
In de Golden Circle van Simon Sinek staat ‘waarom’ voor het doel, zoals wat de aanleiding is of wat je geloof over een bepaald iets is.

Weinigen weten waarom ze bepaalde dingen doen. Met ‘waarom’ wordt bedoeld wat je doelstelling is, je drijfveer of geloof. Waarom bestaat je organisatie en waarom doet het er toe voor anderen? Belangrijk is dat winst is geen geldige reden is voor ‘waarom’, want dit is een resultaat.

How (hoe)
In de Golden Circle van Simon Sinek staat ‘hoe’ voor het proces. Het betreft de handelingen die zijn verricht om te (kunnen) realiseren waar ‘waarom’ voor staat.

What (wat)
In de Golden Circle van Simon Sinek staat ‘wat’ voor het resultaat en is de uitkomst van ‘waarom’, ofwel het bewijs. Dus welke baan past bij je?