Training aanbod

Vrij voelen in je werk

Mindful op het werk

Ervaar je veel stress of wil je rust creëren in je werkzaamheden? Ontdek hoe je met kleine aanpassingen direct effect ervaart in je dagelijkse activiteiten. Je leert op een praktische manier anders naar je werk kijken. 

Ontdek meer

Jij bent aan zet

Mis je een stip op de horizon? Wil je handvaten om sturing te geven aan je loopbaan? Ontdek hoe je met kleine aanpassingen veel effect ervaart in je  activiteiten. Op een praktische manier anders naar je werk te kijken. 

Ontdek meer

Regie over je tijd

Herken je het gevoel dat er te weinig tijd in een dag zit? Dat je achter de feiten aan holt? In deze training leer je wat je kunt doen om minder stress te ervaren. Je leert op een praktische manier anders naar je werk te kijken. 

Ontdek meer
loopbaan trainingen

Jobcrafting

Jobcraften houdt in dat je aan je huidige baan sleutelt om deze beter aan te laten sluiten op je persoonlijke behoeftes, sterke kanten, interesses en capaciteiten. Wat past het beste bij jou? En hoe ga je dit aanpakken? Welke eerste stap ga jij nemen?

Ontdek meer
LinkedIn workshop

LinkedIn

LinkedIn is een inmiddels onmisbaar platform bij het vinden van een nieuwe baan. Waaronder een groot aantal directeuren, recruiters en (HR-)managers. Wil je meer succes met solliciteren? Dan is LinkedIn een must. Praktisch en meteen toepasbaar.

Ontdek meer
Personal Branding

Personal Branding

Jezelf in een minuut zo goed mogelijk neerzetten. Authentiek, krachtig en onderscheidend. Dat is een elevator pitch. Onmisbaar omdat je één keer die eerste indruk kan maken. Zo’n pitch heeft alles met je eigen merk te maken. Maar wat is jouw merk?

Ontdek meer

Loopbaankeuze

Haal je geen energie uit je werk? Heb je steeds minder zin of zelfs lichamelijke klachten die werk gerelateerd zijn? Dan is het tijd om zelf de regie te nemen en uit te zoeken wat je wel wilt. Ontdekken waar je ook alweer goed in bent. Waar je het beste tot je recht komt. 

Ontdek meer
iemand heeft werkgeluk gevonden

Solliciteren

Het doel van de deze training is om jouw sollicitatievaardigheden te vergroten. Vol zelfvertrouwen en overtuigend solliciteren. Hoe doe je dat? En minstens zo belangrijk: hoe zorg je dat je uitgenodigd wordt voor dat gesprek? Veel factoren spelen mee. 

Ontdek meer
loopbaan trainingen

Netwerken voor werk

Wist je dat maar liefst 70% van de banen wordt gevonden via een netwerk? Toch is netwerken nogal beladen. ‘Niets voor mij’ of ‘ik heb geen netwerk’ of ‘ik kan niet netwerken’ hoor ik, geheel onterecht, maar al te vaak. Netwerken is een must in solliciteren. 

Ontdek meer

Prettig en vakkundig

Marloes is zeer prettig en vakkundig. Ze heeft mij een goede spiegel voorgehouden. Ze heeft mij geleerd om een goede afbakening te maken en focus op wat nu nodig is. Daarmee een basis gelegd voor de toekomst t.a.v. mijn te ontwikkelen bedrijf.   Ik betrek Marloes in mijn verdere bedrijfsontwikkeling als business coach.

Frank Zuijdweg- Mediator

Integer & vertrouwd

Ik heb Marloes ervaren als een loopbaancoach die goed kan luisteren en zich goed inleeft in degene die zij begeleidt. Marloes is tevens een integere coach, waar je je al snel vertrouwd bij voelt en de cliënt op zijn/ haar gemak kan stellen. Ook heeft ze aangetoond snel te schakelen tussen meerdere onderwerpen op het moment dat bleek dat meer behoefte was aan een andere richting dan in eerste instantie gedacht. Marloes vat hetgeen de cliënt vertelt gedurende het gesprek regelmatig samen om te reflecteren. Ik heb er zeel veel aan gehad.

Anke Swierstra - Accountmanager Internal Audit Achmea

Voelde mij gehoord en begrepen

Het gesprek verloopt altijd vloeiend, aandacht voor privé en werk. Prettig om te merken dat ze mijn persoonlijkheid als uitgangspunt neemt. Ik voelde me altijd gehoord en begrepen. In een kort traject toch echt mooie stappen kunnen maken. Door de hands-on en concrete actie-mentaliteit van Marloes. Terwijl de acties en opdrachten behapbaar en uitvoerbaar blijven!

Cijfer coachtraject: 10

Anna Jansen - Adviseur omgevingswet/ gezonde leefomgeving GGD

Voelde me op mijn gemak

Door gerichte vragen aan mij, werd ik letterlijk aan het denken gezet. Het zoeken naar de ware ik vond ik erg waardevol. Dat was de basis om op te bouwen. Echt een leuke vrouw! Ik voelde me snel op mijn gemak en daardoor kom je ook verder! Door haar spontaniteit is het alsof je met een vriend/vriendin spreekt. Zoals al benoemd vond ik het erg fijn om een afspraak in de buitenlucht te hebben. Deze setting zette mij beter aan het denken. Bedankt voor jou hulp Marloes!

Cijfer coachtraject: 9

Medewerker Gemeente Hof van Twente

Professioneel en praktisch

Ik heb bij Marloes een coaching traject gedaan om inzichtelijk te krijgen waar mijn competenties/ drijfveren liggen, maar ook om mijn valkuilen inzichtelijk te krijgen. Hierin heb ik Marloes leren kennen als een echte professional die dit proces uitstekend begeleid. Door erg goed te luisteren en hierop te anticiperen leidt Marloes je tot heldere bevindingen waar je wat aan hebt en erg praktisch van aard zijn.

Harm - Business Controller STG

Betrokken en Kundig

Ik heb Marloes leren kennen als een betrokken en kundige loopbaancoach. Ze heeft duidelijk ruime ervaring in haar vakgebied en dat geeft gelijk vertrouwen. Als je even vastloopt en vraagt of ze mee wil lezen, reageert ze snel, duidelijk en grondig. Ze heeft een hele prettige persoonlijkheid en er is sprake van een mooie balans tussen oprechte interesse en professionele afstand.

J.S. - Manager Zorg

Klik hier voor meer reviews

LinkedIn

 

 

Werk(ende)wijze

Coaching is een bijzondere vorm van samenwerking tussen jou en de coach. De interactie tussen beiden is belangrijk. Motivatie is van belang om die samenwerking optimaal te laten verlopen. Daarom is de match ook zo belangrijk. Er moet een klik zijn. Ik hou van het praktische. Aan de slag gaan met wat realistisch en uitvoerbaar is. 

Ontdek meer

mindful op het werk

Ervaar je veel stress of wil je rust creëren in je werkzaamheden? Ontdek hoe je met kleine aanpassingen direct effect ervaart in je dagelijkse activiteiten. Je leert op een praktische manier anders naar je werk kijken.

Doelgroep: Voor medewerkers of leidinggevenden die minder stress willen ervaren.  

Aanpak

Een interactieve groepstraining met diverse werkvormen en handzame voorbeelden. Voorafgaand aan de training geef je aan welke situaties je lastig vindt. Met deze leerdoelen ga je aan de slag. Je leert omgaan met vragen, reacties en weerstand en bespreekt dit binnen de trainingsgroep. Na afloop krijg je feedback en gerichte ontwikkelpunten om je verder te bekwamen. Je leert door te doen en kunt er vervolgens direct mee aan de slag.

Je resultaat

Na afloop van deze training ben je je bewust van het effect van je eigen gedrag op het werk. Je kunt het geleerde direct toepassen in de praktijk.

Wil je dit graag individueel doen? Dan zou Stresscoaching wellicht is voor je kunnen zijn

afspraak maken
Vrij voelen in je werk

jij bent aan zet

Mis je een stip op de horizon? Wil je handvaten om zelf sturing te geven aan je loopbaan? Ontdek hoe je met kleine aanpassingen zeer veel effect ervaart in je dagelijkse activiteiten. Je leert op een praktische manier anders naar je werk te kijken.

Doelgroep: Je bent leidinggevende of medewerker en wilt meer regie in je werk ervaren. Je bent praktisch en doelgericht ingesteld.

Aanpak

Een interactieve groepstraining met diverse werkvormen en handzame voorbeelden. Voorafgaand aan de training geef je aan welke situaties je lastig vindt. Met deze leerdoelen ga je effectief aan de slag. Je leert omgaan met vragen, reacties en weerstand en bespreekt dit binnen de trainingsgroep. Na afloop krijg je feedback en gerichte ontwikkelpunten om je verder te bekwamen. Je leert door te doen!

Je resultaat

Na afloop van deze training ben je je bewust van het effect van je eigen gedrag op het werk. Je krijgt handvatten om zelf verandering toe te passen en kunt de vaardigheden direct toepassen in de praktijk.

Liever individueel met je loopbaan aan de slag? Dat kan ook. Kijk eens bij loopbaanadvies

regie over je tijd

Herken je het gevoel dat er te weinig tijd in een dag zit? Dat je achter de feiten aan holt? En niet of nauwelijks rust ervaart? In deze training leer je wat je kunt doen om minder stress te ervaren. Je ontdekt hoe je met kleine aanpassingen grote stappen vooruit maakt. Je leert op een praktische manier anders naar je werk te kijken.

Doelgroep: Je bent leidinggevende of medewerker en je wilt meer grip op je tijd krijgen. Je bent praktisch en doelgericht

Aanpak

Een interactieve groepstraining met diverse werkvormen en handzame voorbeelden. Voorafgaand aan de training geef je aan welke situaties je lastig vindt. Met deze leerdoelen ga je effectief aan de slag. Je leert omgaan met vragen, reacties en weerstand en bespreekt dit binnen de trainingsgroep. Na afloop krijg je feedback en gerichte ontwikkelpunten om je verder te bekwamen. Je leert door te doen en kunt vervolgens direct aan de slag in je eigen werk.

Je resultaat

Na afloop van deze training ben je je bewust van het effect van je eigen gedrag op het werk. Je hebt praktische tools gekregen om effectief met je tijd om te gaan. Het levert je veel bewustwording op die je direct in de praktijk kunt brengen.

jobcrafting

Als je het niet naar je zin hebt op je werk maar een overstap naar een nieuwe werkgever niet aan de orde is, is jobcrafting een goed alternatief. Jobcraften houdt in dat je aan je huidige baan sleutelt om deze beter aan te laten sluiten op je persoonlijke behoeftes, sterke kanten, interesses en capaciteiten. Met jobcrafting houd en maak je je werk gezond, betekenisvol, plezierig en uitdagend. Is dat iets voor jou? Ontdek hoe je met kleine aanpassingen veel effect creëert.

Doelgroep: Je bent leidinggevende of medewerker en je wilt minder stress in je werk ervaren. Dit wil je op een praktische en doelgerichte manier verwerven.

Aanpak

Een interactieve groepstraining met diverse werkvormen en handzame voorbeelden. Voorafgaand aan de training geef je aan welke situaties je lastig vindt. Met deze leerdoelen ga je effectief aan de slag. Je leert omgaan met vragen, reacties en weerstand en bespreekt dit binnen de trainingsgroep. Na afloop krijg je feedback en gerichte ontwikkelpunten om je verder te bekwamen. Je leert door te doen en kunt vervolgens direct aan de slag in je eigen werk.

Je resultaat

Na afloop van deze training ben je je bewust van het effect van je eigen gedrag op het werk. Je hebt nieuwe inzichten gekregen die je gelijk in de praktijk kunt toepassen.

Eerst inzicht in je talenten? Doe de Talenten- en drijfverenanalyse. 

afspraak maken

LinkedIn

LinkedIn is een inmiddels onmisbaar platform bij het vinden van een nieuwe baan. In Nederland zijn zo’n 6,5 miljoen accounts, waaronder die van een groot aantal directeuren, recruiters en (HR-)managers. Ben je op zoek naar een nieuwe baan of wil je jezelf beter in de markt zetten dan is LinkedIn een must, Tenminste, als je weet hoe je het zo slim mogelijk gebruikt.

Aanpak

Door de interactieve en praktische wijze waarop de training wordt gegeven ga je direct aan de slag met het bouwen en verbeteren van je profiel. Je leert hoe er naar je profiel gekeken wordt maar ook hoe opdrachtgevers en werkgevers LinkedIn gebruiken. Hierdoor ben je in staat om meer mogelijkheden te benutten zodat je de kansen op het vinden van een baan aanzienlijk vergroot. Interactief, direct toepasbaar, concrete opdrachten. 

Je resultaat

Na afloop van de training weet je hoe je LinkedIn optimaal inzet voor het vinden van een nieuwe baan of opdracht. Daarnaast heb je inzicht in de vele mogelijkheden van LinkedIn.

Je weet

 • Hoe LinkedIn werkt
 • Hoe je optimaal gevonden kunt worden op LinkedIn
 • De belangrijkste functionaliteiten van LinkedIn
 • Hoe je moet netwerken met LinkedIn
 • Hoe je je LinkedIn profiel optimaal moet opstellen

Op zoek naar meer? Check de training Personal Branding.

afspraak maken

Personal branding

Jezelf in een minuut zo goed mogelijk neerzetten. Authentiek, krachtig en onderscheidend. Dat is een elevator pitch. Onmisbaar omdat je nooit een tweede kans krijgt om die eerste indruk te maken. Zo’n ‘pitch’ heeft alles met je eigen merk te maken. Maar, wat is jouw merk? Hoe zien toekomstige werkgevers jou? Hoe ben je herkenbaar tussen al die andere sollicitanten?

Aanpak

In deze interactieve groepstraining ga je aan de slag met het bouwen van je Personal Brand. We kijken onder andere waar jouw toegevoegde waarde ligt en hoe je die zo optimaal mogelijk communiceert. Interactief, direct toepasbaar, concrete opdrachten. 

Je resultaat

Na afloop van de training weet je hoe jij je optimaal kunt presenteren zodat je opvalt bij werkgevers. Je weet waar je onderscheidend in bent en hoe je dit communiceert naar de arbeidsmarkt. Je legt een stevige basis waarop je niet alleen tijdens sollicitaties kunt vertrouwen maar ook bij netwerkgelegenheden en op LinkedIn.  

Liever individueel? Check loopbaanadvies 

afspraak maken

Loopbaankeuze

Haal je geen energie meer uit je werk? Heb je steeds minder zin of zelfs lichamelijke klachten die werk gerelateerd zijn? Dan is het tijd om zelf de regie te nemen en uit te zoeken wat je wel wilt. Ontdekken waar je ook alweer goed in was. Waar je het beste tot je recht komt. Want als je mag doen waar je goed in bent, word je vanzelf een leuker en gelukkiger mens.

Aanpak

Tijdens de interactieve training ga je met een groep mensen die met dezelfde vraagstukken zitten, actief aan de slag. Samen doorloop je de stappen die nodig zijn om je loopbaankoers te verhelderen. De training bestaat uit 3 trainingsdagen inclusief thuiswerkoefeningen. Je krijgt een sparringpartner waarmee je moeilijkere casussen kunt bespreken.

Resultaat

Na deze training weet je waar je talenten liggen en waar je op moet sturen om meer energie uit je werk te kunnen halen. De basis is je ambitie, wat je kunt, wat je gedaan hebt maar ook wie je bent en wat je drijfveren zijn. Vandaaruit kijken we niet alleen naar wat er bij je past maar ook wat haalbaar en realistisch is

Liever individueel met je loopbaan aan de slag? Check Loopbaancoaching

afspraak maken

.

solliciteren

Het doel van de deze training is om jouw sollicitatievaardigheden te vergroten. Je wilt tijdens een sollicitatiegesprek vol zelfvertrouwen en overtuigend overkomen. Hoe doe je dat? En minstens zo belangrijk: hoe zorg je dat je uitgenodigd wordt voor dat gesprek? Het heeft met veel verschillende factoren te maken. Want hoe val je op tijdens een sollicitatie, welke kanalen moet ik bewandelen om vacatures te vinden die aansluiten bij mijn ambities en hoe gaat het tegenwoordig met solliciteren?

Aanpak

Door haar recruitmentachtergrond weet Marloes als geen ander wat een organisatie belangrijk vindt bij hun sollicitanten. Zij laat je in de huid van een recruiter kruipen en draait daarmee de rollen om. Wat ziet een recruiter? Waar let hij/zij op? Elke cursusdag wordt afgerond met een terugblik op die dag, een vooruitblik op de volgende dag en thuiswerkoefeningen. Na deze training weet je hoe je succesvol kunt solliciteren en kun je concreet aan de slag met de behandelde methode.

iemand heeft werkgeluk gevonden

Resultaat

Na deze training weet je hoe je effectief kunt solliciteren. Heb je een krachtig cv en sollicitatiebrief en een concreet actieplan waar je mee aan de slag kunt.

Na de training heb je

 • Onderscheidend Curriculum Vitae
 • Weet je hoe je een succesvolle sollicitatiebrief schrijft
 • Weet je hoe je succesvol sollicitatiegesprekken voert
 • Weet je hoe je kunt netwerken
 • Weet je via welke kanalen je de beste vacatures kunt vinden

Liever individueel? Vergelijk de training Vinden van passend werk.   

afspraak maken

netwerken voor werk

Wist je dat maar liefst 70% van de banen wordt gevonden via een netwerk? Toch is netwerken – vooral voor introverte mensen – nogal beladen. ‘Niets voor mij’ of ‘ik heb geen netwerk’ of ‘ik kan niet netwerken’ hoor ik, geheel onterecht, maar al te vaak. Waarom netwerken zo belangrijk is bij het vinden van een passende baan? En hoe je het slim aanpakt? Dat leer je in deze training.

Aanpak

Tijdens deze interactieve training word je uitgedaagd om op een andere manier naar netwerken te kijken. Tijdens de 2-daagse training ga je actief aan de slag en kijken we waar je tegenaan loopt. De concrete handvaten kun je vervolgens direct toepassen.   

Resultaat

In deze interactieve en praktische training komen alle aspecten over netwerken in relatie met het vinden van een baan, aan bod. Marloes laat je zien dat netwerken voor iedereen leuk kan zijn en verre van vervelend. Maar ook dat je een groter netwerk hebt dan je denkt. Daarnaast leer je hoe je netwerkt op een manier die bij je past.  

Na afloop van de training

 • Weet je welke manier van netwerken er bij jou past
 • Heb je inzicht in je netwerk (en de reikwijdte)
 • Heb je praktische tips en tools om dit netwerk effectiever in te zetten
 • Is de drempel om te netwerken lager
 • Weet je waar je leerpunten liggen
 • Kun je jezelf krachtig presenteren en introduceren
 • Maak je een eigen netwerkplan
afspraak maken
loopbaan trainingen